background

Nanna Strøm Pedersen

"Da jeg hørte om OPU, så jeg en kæmpe mulighed i at få relevant erhvervserfaring og samtidig opleve en anden kultur"

Nanna Strøm Pedersen

OPU-trainee hos Swoop i Dublin

Hvad fik dig til at vælge et OPU-ophold?

Jeg har på en eller anden måde altid vidst, at jeg gerne ville til udlandet efter jeg var færdig på HHX - jeg havde dog troet, at det ville være den traditionelle sabbatårsrejse, men da jeg hørte om OPU, så jeg en kæmpe mulighed i at få relevant arbejdserfaring samtidig med at opleve en anden kultur. 

Hvordan var det at være til jobsamtale med et udenlandsk firma?

Vi havde samtale via Zoom, men jeg kan huske, at det var meget mærkeligt, da det var første gang jeg ”rigtigt” skulle snakke engelsk på den her måde – men alle jeg snakkede med var super søde og forberedte på, at jeg stadig ikke var 100% sikker i sproget. 

Hvilke arbejdsopgaver havde du som trainee i firmaet?

Jeg har i Swoop fået rigtig meget ansvar under opsyn. Jeg skulle hjælpe med at opretholde kontakt med revisorer og endte med at være de mindre revisorers første ”point of contact” i Swoop. Jeg stod sammen med en af mine kollegaer for alle bevillingsprocesserne og var med til at optimere disse igennem året, samtidig med at jeg havde en masse andre opgaver. 

Hvad lavede du i din fritid?

Min fritid har været påvirket af corona lock down, men jeg har ved siden af arbejdet blandt andet gået til håndbold, oplevet (pub)kulturen og hvad jeg ellers med de andre OPU elever kunne finde på at bruge weekenderne på. 

Hvad har efterladt det største indtryk?

Det der har efterladt mig det største indtryk er, hvor meget ansvar firmaet har givet mig på trods af, at jeg ingen erfaring havde fra tidligere. 

Hvad har OPU-opholdet betydet for dig - hvad har du fået ud af det?

Jeg har lært mange flere sider af mig selv at kende og blevet meget mere selvstændig af at stå på egne ben i et helt andet land. Det har også betydet, at jeg nu har relevant arbejdserfaring til senere i livet, samt at jeg får muligheden for at flytte til London næste år, hvor jeg er blevet tilbudt fast job for firmaet.