background

Bofællesskab / Kollektiv (WG)

Bofællesskab / Kollektiv (WG)

Til at søge med har jeg udelukkende brugt den side, der hedder www.wg-gesucht.de. På siden kan man lægge sin egen profil ind, sådan at andre kan opsøge dig. Man har yderligere også et meget godt overblik over de mange tilbud fra forskellige WG'er, og det er 100% gratis. Man skal være forberedt på, at alle gerne vil have et interview. Jeg har var nødt til fra starten at nedprioritere mit kvalitetsniveau, da jeg ikke havde mulighed for at møde op til flere personlige interviews. Så jeg endte 6 km uden for byen i et gammelt hus sammen med 5 andre tyskere. Selvom huset var noget gammelt skrammel, var det meget godt at bo der, da muligheden for kontakt hele tiden lå lige uden for værelsesdøren. Efter nogle måneder søgte jeg så stille og roligt efter noget nyt, hvor jeg fandt et WG inde midt i byen med plads til 11 personer. Der bor jeg nu, og det fungerer super godt. Der laves nogle gange mad sammen, der hygges om aftenen.

Fordele og Ulemper

Den helt klart største fordel ved WG er kontakterne, allerede efter de to første uger havde jeg opbygget en meget god vennekreds både i og udenfor WG'et. Den anden meget store fordel er sproget - hele tiden tales der tysk, så sprogkunskaberne kommer meget hurtigt.

En anden fordel er, at de praktiske ting bare går meget nemmere, internet er i orden, man har fastnet telefon, så man man kan ringe hjem meget billigt ved hjælp af mellemnummer (www.billigertelefonieren.de). Der er fjernsyn i fællesrummet, de vigtigste køkkensager er i orden, man kan få stor hjælp til at finde mobil abonnement, forsikring osv. Og sidst men ikke mindst er det meget billigere end at bo i lejlighed.

Den største ulempe ved WG er rengøring. Har erfarret ved begge mine WG'er at rengøring kan være meget svært at organisere, så er man meget pernitten med det, skal man nok have egen lejlighed. Men kan man leve med de småting der måske kunne være, er det helt klar anbefalelsesværdigt.

Image

Er du gået i stå?

Så er Maj-Britt klar til at hjælpe dig.

Send os en mail